Over

Aangenaam! Mijn naam is Ivo de Vink, freelance UI/UX designer. Al meer dan 15 jaar werk ik met passie, creativiteit en oog voor detail aan digitale producten.

Ivo de Vink - UI/UX designer
Meer over Ivo de Vink...

Mijn achtergrond

Van jongs af aan was ik bezig met boekjes maken en tekenen. Op 10-jarige leeftijd kochten mijn ouders een Apple Macintosh LC, en ontdekte ik de mogelijkheden van digitaal ontwerpen. Een nieuwe wereld van interactie, kleur, typografie en animaties ging voor mij open. Ik was verkocht!

10-jarige Ivo achter zijn Macintosh LC
"Op 10-jarige leeftijd kochten mijn ouders een Apple Macintosh LC"

Op het Grafisch Lyceum en de HKU leerde ik van mijn hobby mijn werk te maken en vanaf 2005 ging ik aan de slag met mijn eigen onderneming ‘Flystudio’. Samen met een developer maakten we applicaties, websites, webshops en tools voor diverse organisaties.

Vanaf 2011 werkte ik bij ‘digital agency’ Simplefly uit Utrecht. Bij Simplefly werkte ik als senior en lead designer samen met zo’n 30 collega’s (developers, UX/UI designers en project managers) aan diverse projecten. Dit waren projecten voor organisaties als TNO, Kader, PO Raad, Provincie Utrecht en het Kadaster. In 2018 nam Simplefly ‘Bureau BlauwGeel’ over.

Mijn skills

Ik streef er naar om met aandacht voor detail uitgemeten ontwerpen te maken, zonder de gebruiker en het doel van het product uit het oog te verliezen. 

Ik heb onder andere ervaring met het ontwerpen van complete user interfaces, design systems, (transitie) animaties, iconen sets, prototypes, styleboards, user flows en wireframes. Daarnaast onderbouw ik graag mijn ontwerp-keuzes met behulp van UX research en analyses.

UI design
design systems
wireframes
(transitie) animaties
user flows
iconen & illustraties
styleboards
agile / scrum samenwerken
prototyping
input ux onderzoek

Ik heb ervaring met tools als Figma, Sketch, InVision en Adobe Cloud software (zoals Photoshop, Illustrator, After Effects, XD). Daarnaast maak ik soms ook gebruik van SVG animatie tools, om meerwaarde te creëren met bijvoorbeeld subtiel geanimeerde iconen.

Vragen? Een project? Kennismaken?
Klanten waar ik voor heb gewerkt...
kader-logo
kadaster-logo
po-raad-logo
rijksoverheid-logo
provincie-utrecht
the-silver-mountain-logo
gpr-software-logo
visma-logo
uu-logo
typetuin-logo